در سهم الارث خنثی
در سهم الارث خنثی
قانون مدنی در مبحث سوم پس از بیان سهم الارث وارث طبقه سوم (در مواد 928-938)، در ماده 939 حکم سهم الارث خنثی را بیان می نماید. ماده ی 939 ق.م : در تمام موارد مذکور در این مبحث و دو مبحث قبل اگر وارث خنثی بوده و از جمله وارثی باشد که ذکور آنها و برابر اناث می برند سهم الارث او به طریق ذیل معین می شود :
اگر عائم رجولّیت غایب باشد ، سهم الارث یک پسر از طبقه ی خود و اگر علائم اناثیت غلبه داشته باشد سهم الارث یک دختر از طبقه ی خود را می دبرد و اگر هیچیک از علائم غالب نباشد نصف مجموع سهم الارث یک پسر و یک دختر از طبقه خود را خواهد برد.
منظور ماده بالا از عبارت سهم الارث وارث طبقات سه گانه را بیان می نماید .
خنثی کسی است که دارای آلت زن و مرد باشد .خنثی بر دو قسم است :
اول – خنثی ظاهر و آن کسی است که علائم رجولّیت او بر علائم انوثیّت او غلبه دارد و یا بلعکس علائم انوثیت او بر علائم رجولیت او غلبه دارد ، در این صورت خنثی از هر یک از دو جنس که شناخته شود سهم الارث آن جنس از طبقه خود به او داده می شود .
دوم – خنثی مشکل – و آن کسی می باشد که دارای علائم مرد و زن است و هیچ یک از آن دو علامت بر دیگری غلبه ندارد ، در این صورت نمی توان او را در ردیف هیچیک از دو جنس به شمار آورد ، همچنانی که نمی توان او را به جنس سومی در ردیف در ردیف جنس ذکور و اناث دانست ، لذا سهم الارث مرد و نیمی از سهم الارث زن خواهد بود .
از نظر رسیدگی قضایی در مرحله دادرسی تشخیص مرد بودن یا زن بودن خنثی به عهده کارسناسان فنی که پزشکان باشند واگذار می شود.